Assistent-bondscoach Fred Grim vertrekt bij KNVB

Grim wil zich gaan richten op een carrière als hoofdtrainer bij een profclub.

Fred Grim tijdens de oefenwedstrijd van het Nederlands elftal tegen Italië, waar hij interim-bondscoach was.
Fred Grim tijdens de oefenwedstrijd van het Nederlands elftal tegen Italië, waar hij interim-bondscoach was. Foto Koen van Weel / ANP

Fred Grim neemt volgende week dinsdag voor de laatste keer plaats op de bank naast bondscoach Dick Advocaat en assistent Ruud Gullit. Na de oefeninterland Nederland - Roemenië gaat de 52-jarige assistent op zoek naar een “nieuwe uitdaging”, zo zegt hij woensdag tegen De Telegraaf.

“Na Roemenië is het avontuur bij de bond voorbij en richt ik me op een nieuwe uitdaging als zelfstandig clubcoach”, aldus de voormalige doelman van Cambuur, Leeuwarden en Ajax. De KNVB heeft het vertrek van Grim bevestigd en laat via een woordvoerder weten verder niet op de zaak in te willen gaan.

Grim was sinds september vorig jaar assistent-bondscoach naast Danny Blind. Na het vertrek van Blind nam hij drie interlands de rol van interim-bondscoach op zich. In deze vriendschappelijke interlands werd gewonnen van Ivoorkust (5-0) en Marokko (1-2), maar was Italië te sterk (2-1).

Voetbalverslaggever Fabian van der Poll schreef een analyse over Grim als interim-bondscoach: Loyaler dan Grim vind je ze niet

Voordat hij assistent-bondscoach werd, was Grim hoofdtrainer bij Almere City FC en bondscoach van Jong Oranje, en was hij assistent-trainer bij Sparta. Het is nog niet bekend hoelang Dick Advocaat aanblijft als bondscoach, in principe was zijn aanstelling tot de WK-kwalificatie. De nieuwe KNVB-directeur Eric Gudde zegt woensdag in Trouw dat het wat hem betreft ook een buitenlandse coach mag zijn.