Top-advocaat Peter Wakkie ingehuurd om verkoop Bugaboo te bewaken

Kinderwagenmaker Bugaboo heeft de gerenommeerde advocaat Peter Wakkie in de arm genomen om de verkoop van het bedrijf in goede banen te leiden. Dat bevestigen ingewijden na eerdere berichtgeving van Het Financieele Dagblad.

De keuze voor Wakkie is op het eerste gezicht opmerkelijk. Bugaboo heeft met Rabobank al een ervaren partij ingehuurd die het verkoopproces leidt. De opdracht voor Wakkie is dan ook niet om een geschikte koper te vinden. Hij moet er vooral voorkomen dat onenigheid tussen de twee oprichters en enige aandeelhouders van Bugaboo, Max Barenbrug en zijn ex-zwager Eduard Zanen, een verkoop in de weg staat.

Zo gek is die gedachte niet. Eerder dit jaar bleek dat Zanen en Barenbrug al jaren ruzie maken over de koers van het bedrijf. Zanen sleepte Barenbrug zelfs voor de rechter. Door het conflict zou een eerdere verkooppoging vorig jaar bovendien zijn mislukt.

Om te voorkomen dat dit nog eens gebeurt, gaat Wakkie de twee ruziemakers nu bij de verkoop adviseren. De jurist is een ervaren troubleshooter. Van 2003 tot 2009 hielp hij Ahold de puinhoop opruimen na de boekhoudfraude. Begin dit jaar raakte hij als functionaris van de Ondernemingskamer nog verzeild in een conflict tussen de aandeelhouders van het Spaans-Russische telecombedrijf ZED+.

Zanen en Barenbrug richtten Bugaboo in 1994 op. Mede dankzij optredens in Sex and the City werden de kinderwagens wereldwijd een succes. Vorig jaar zette het bedrijf 160 miljoen euro om, winstcijfers zijn niet bekend. Bugaboo wilde niet reageren.