Thuiskok

Ribbetjes met zwarte bonen

Veel mensen denken bij dim sum aan dumplings, maar dim sum zijn allerlei kleine, gefrituurde of gestoomde hapjes die bij de Chinese lunch horen. De gefermenteerde zwarte bonen in dit recept kunt u in veel Aziatische winkels krijgen, en tot voor kort zelfs in de supermarkt. Verder heeft u ook een stoommandje nodig.

Hak de ribbetjes in stukken van 3 tot 5 centimeter. Doe ze in een schaal en voeg de suiker, wijn, sesamolie, peper en het zout toe. Roer alles goed door elkaar en laat 1 nacht afgedekt in de koelkast marineren. Meng in een kommetje de maïzena met het water tot een papje en doe dit bij de ribbetjes. Verwijder de zaadlijsten en de zaadjes van de chilipeper, snijd in dunne ringen en voeg 2 eetlepels toe aan de ribbetjes. Doe dan de zwarte bonen erbij, meng goed en schep het in het stoommandje. Plaats het stoomrekje in een wok. Vul de wok met water tot aan de rand van het stoomrekje en zet het stoommandje erop. Dek het stoommandje af met het deksel en breng het water aan de kook.

Stoom de ribbetjes 15 tot 20 minuten boven het kokende water op middelhoog vuur totdat ze gaar zijn. Voeg zo nodig water toe aan de wok om te zorgen dat er voldoende stoom blijft. Haal het stoommandje met ribbetjes van het rekje, leg op een bord en serveer.