Schietpartij Texas

Schutter dreigde schoonmoeder en schoot vervolgens in haar kerk

Devin Kelley, die zondag in een kerk in Sutherland Springs (Texas) 26 mensen doodde, had vermoedelijk geen ideologische motieven. Vóór de daad had hij aan zijn schoonmoeder, die de kerk vaak bezoekt, dreigementen gestuurd. Onbekend is of zij doelwit van de aanslag was. De schietpartij is de op vier na dodelijkste in de Amerikaanse historie. Kelley werd na de schietpartij achtervolgd door omstanders. De politie trof hem later dood aan in zijn auto. Vermoed wordt dat hij zelfmoord heeft gepleegd. Door een administratieve fout in een landelijke database kon hij ondanks een eerdere veroordeling toch legaal een semi-automatisch geweer en pistolen kopen. Hij was tot 2012 in dienst van de luchtmacht en werd door de krijgsraad veroordeeld voor huiselijk geweld. (NRC)