Ontslagen Welshe minister dood gevonden

Carl Sargeant was in opspraak geraakt omdat een aantal vrouwen hem beschuldigde van seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Carl Sargeant
Carl Sargeant Still van YouTube

De Welshe oud-minister voor kinderen en gemeenschappen Carl Sargeant is dinsdagochtend dood aangetroffen. Dat meldt de BBC. De 49-jarige Labour-politicus werd vrijdag ontslagen vanwege meldingen van grensoverschrijdend gedrag jegens meerdere vrouwen.

Het lichaam van Sargeant werd door de politie gevonden in Flintshire. Vorige week maandag zei Carwyn Jones, de premier van Wales, dat hem meerdere verhalen ter ore waren gekomen over incidenten van Sargeant met een aantal vrouwen. De regeringsleider verwees de kwestie door naar de partij, die een onderzoek startte en Sargeant ontsloeg als minister. Ook werd hij uit de Labour-partij gezet.

Het is niet bekend hoeveel vrouwen melding hadden gemaakt van misdragingen van Sargeant. De oud-minister zei vorige week dat hij geen namen van slachtoffers te horen had gekregen. Hij had er vertrouwen in dat een onderzoek zijn naam zo zuiveren, zo verklaarde Sargeant na de aantijgingen.

Condoleances

Sargeant was sinds 2003 lid van het parlement van Wales. Hij diende eerder als minister van Milieu. Uit respect voor Sargeant komt het parlement van Wales dinsdag niet bijeen. Labour-leider Jeremy Corbyn heeft zijn medeleven aan de nabestaanden betuigd:

Twitter avatar jeremycorbyn Jeremy Corbyn I’m deeply shocked to hear of the terrible news about Carl Sargeant. My thoughts and profound sympathy are with his family and friends.

De afgelopen weken zijn meerdere Britse (oud-)politici beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Zo stapte minister van Defensie Michael Fallon vorige week op na verhalen over hoe hij tijdens een diner in 2002 zijn hand meerdere malen op de knie van een vrouwelijke journalist had gelegd. Er lopen nog onderzoeken naar aantijgingen tegen meerdere Britse kabinetsleden.

Lees ook: Door #MeToo komen nu ook in Westminster verhalen los

Sargeant laat een echtgenote en twee kinderen na.