Nucleair Programma

Trump haalt uit naar Noord-Korea: hij sluit militaire actie niet uit

President Donald Trump heeft hard uitgehaald naar het rregime van Noord-Korea dat met zijn nucleaire programma een bedreiging voor de wereld vormt. Hij drong er bij Japan op aan een harde lijn te volgen. Trump was twee dagen in Japan te gast als onderdeel van een tiendaagse trip door Azië.

Trump riep Noord-Korea op te staken met nucleaire proeven en noemde rakettesten over Japans grondgebied „een bedreiging van de ontwikkeld wereld”. Tijdens een gezamenlijke persconferentie met zijn gastheer, de Japanse premier Shinzo Abe, wilde een militair optreden tegen Noord-Korea niet uitsluiten. „Het tijdperk van ‘strategisch geduld’ is voorbij. Sommigen vinden mijn retoriek te sterk, maar kijk eens wat zwakke retoriek de afgelopen 25 jaar heeft opgeleverd”, aldus de president. (AP)