Noord-Korea

‘Machtsvertoon van Amerikaanse marine in westelijke Stille Oceaan’

Vliegtuigen van drie Amerikaanse vliegdekschepen zullen gezamenlijk deelnemen aan een oefening in de westelijke Stille Oceaan, net op het moment dat president Trump op bezoek is in Azië en met verschillende leiders de strategie tegen agressief Noord-Korea bespreekt.

Het uitzonderlijke machtsvertoon werd al enige tijd voorbereid. Aan de oefening zullen toestellen deelnemen van de USS Nimitz, de Ronald Reagan en de Theodore Roosevelt, evenals van oorlogsschepen die de vliegdekschepen begeleiden. Het is voor het eerst in tien jaar dat de drie vliegdekschepen samen optreden in het gebied. Dat hebben vier anonieme bronnen gemeld aan persbureau Reuters. Het Pentagon wilde geen commentaar geven op toekomstige oefeningen. (Reuters)