Kwartaalcijfers

Verlies voor scheepvaartconcern Maersk door cyberaanval

Het Deense scheepvaart- en olieconcern A.P. Möller-Maersk heeft het derde kwartaal van het jaar afgesloten met een verlies van 1,5 miljard dollar. Het bedrijf kampte in die periode onder meer met de nasleep van een grootscheepse cyberaanval. Daardoor lag het werk enige tijd stil. Volgens Maersk kostte de aanval in juni het bedrijf 250 tot 300 miljoen dollar (260 miljoen euro). De aanval zorgde ook voor een negatief effect op de volumes van containerdivisie Maersk Line. Verder deed het bedrijf een forse afschrijving op Maersk Drilling. Voor het hele jaar is het bedrijf iets voorzichtiger over de onderliggende winst; het verwacht niet langer boven een 1 miljard dollar uit te komen. De omzet in het derde kwartaal steeg naar 8 miljard dollar tegen 7,1 miljard dollar een jaar eerder. (ANP)