Doden bij aanval televisiestation Kabul

IS heeft de aanslag opgeëist. Volgens ooggetuigen zouden twee beveiligers en de twee militanten gedood zijn.

De Afghaanse politie zet het terrein rondom het pand van de van de televisiezender af.
De Afghaanse politie zet het terrein rondom het pand van de van de televisiezender af. Foto Jawad Jalali/EPA

Bij een aanslag op een televisiestation in de Afghaanse hoofdstad Kabul zijn dinsdag minstens vier doden en twintig gewonden gevallen. Twee gewapende militanten zijn het gebouw van Shamshad TV binnengedrongen, zo meldt Reuters.

Bij de ingang van het gebouw was eerst een explosie te horen waarna twee militanten het pand binnen gingen. Het zou gaan om een zelfmoordterrorist en een schutter die eruit zouden hebben gezien als politieagenten, meldt persbureau AP. Eenmaal in het pand openden zij het vuur op aanwezige medewerkers en volgens ooggetuigen zouden de militanten ook handgranaten hebben gegooid.

Speciale eenheden van de politie bliezen een gat in een van de muren om zo het pand binnen te dringen. Op de tweede verdieping doodden zij een van de militanten. De ander blies zichzelf nog bij de ingang van het terrein op, schrijft AP. Hoewel de aanslag is opgeëist door IS, is niet duidelijk of de terreurgroep de aanslag daadwerkelijk gepleegd heeft. IS eist vaker aanslagen op.

Lees ook: Dit is de prijs van nieuws in Afghanistan

De zender, het commerciële Shamshad TV, stopte gedurende de aanslag met uitzenden. Het is niet de eerste keer dat Afghaanse journalisten worden aangevallen door terreurgroepen. Vorig jaar werden zeven journalisten van TOLO TV, Afghanistans grootste commerciële tv-zender, gedood door de Talibaan.