Auto ramt school Sydney: twee doden

Het betreft twee achtjarige slachtoffers. Volgens de lokale autoriteiten gaat het niet om terreur.

Foto Dean Lewins/EPA

Twee jongens van acht jaar zijn in Sydney om het leven gekomen doordat een auto een leslokaal binnen reed. Volgens lokale autoriteiten is er geen sprake van terreur, meldt Reuters.

De auto ramde door de houten muur van een van de klaslokalen heen waar 24 kinderen op dat moment les kregen. Op camerabeelden is te zien hoe de auto zich door de muur boort en vervolgens in het lokaal tot stilstand komt. Ambulancepersoneel dat ter plaatse kwam, sprak van “een bloedbad”.

Zwaargewond

Drie kinderen raakten zwaargewond en nog eens zestien andere kinderen en hun leraar werden behandeld voor lichte verwondingen. Volgens de autoriteiten was de bestuurder een 52-jarige vrouw. Zij raakte niet gewond, maar haar bloed en urine worden wel onderzocht om de toedracht van het ongeluk vast te stellen.