Aanval Kabul

IS-strijders doden bewakers Afghaans tv-station.

Bij een aanslag op een televisiestation in de Afghaanse hoofdstad Kabul zijn dinsdag ten minste twee doden gevallen. Twee of drie gewapende IS-strijders zijn het gebouw van Shamshad TV binnengedrongen vermomd als politiemensen. Bij de ingang van het gebouw was eerst een explosie te horen toen een terrorist zichzelf opblies. Daarna zijn andere schutters het pand binnengedrongen. Medewerkers van de zender meldden over de telefoon dat in totaal vijf mensen gedood zouden zijn. Daarbij zouden ook twee terroristen zijn. Er zouden twintig gewonden zijn gevallen. De aanslag is opgeëist door IS. Afghaanse journalisten zijn vaker doelwit van terreurgroepen. Vorig jaar zijn zeven journalisten van TOLO TV, Afghanistans grootste commerciële tv-zender, gedood door de Talibaan. (AP/BBC/Reuters)