Verdachte opgepakt van schietincident Groningen

Het 21-jarige slachtoffer werd een aantal weken geleden in Groningen op de fiets aangesproken en beschoten. Over de toedracht is nog niets bekend.

Een forensisch team doet sporenonderzoek nadat een 21-jarige student aan de Korreweg in Groningen werd beschoten.
Een forensisch team doet sporenonderzoek nadat een 21-jarige student aan de Korreweg in Groningen werd beschoten. Beeld Ginopress/ANP

De politie heeft een hoofdverdachte opgepakt van een schietincident enkele weken terug in Groningen. Bij het incident werd een 21-jarige man geraakt door een kogel waardoor hij permanent verlamd raakte aan zijn onderlichaam, zo meldt de politie Groningen.

De twintigjarige verdachte Azim A. werd maandag gearresteerd in een woning in Groningen. Naast A. waren nog twee anderen in het huis aanwezig. Ook zij werden opgepakt. In hoeverre het tweetal betrokken is bij het schietincident, wordt door de politie nog onderzocht.

Zwaargewond

Het slachtoffer werd op 15 oktober ‘s nachts op de fiets door drie mannen aangesproken terwijl hij over de Korreweg fietste. Daar werd het slachtoffer vervolgens beschoten waarna de mannen op de vlucht sloegen. De 21-jarige student bleef zwaargewond achter.

Begin november werden twee verdachten in de zaak vrijgelaten omdat de politie onvoldoende bewijs had om hen langer vast te houden. Wel bleven zij verdachten in de zaak. Over de toedracht van het incident heeft de politie nog niets bekendgemaakt. Azim A. wordt verdacht van poging tot doodslag in vereniging.