Geweld

Dode en gewonde bij schietpartij op parkeerterrein in Best

Bij een schietpartij bij een beachclub in Best, in de provincie Noord-Brabant, is een 33-jarige man uit ’s-Hertogenbosch aan zijn verwondingen overleden. Dat heeft de politie gemeld. Een 34-jarige man uit dezelfde stad raakte bij het incident lichtgewond. De schietpartij vond plaats bij Beachclub Sunrise, op het recreatiegebied Aquabest, bij verkeersknooppunt Ekkersweijer. Op het parkeerterrein van de strandtent werd er rond 23.45 uur geschoten. Die avond stond het feest Salsa Breeze op de agenda, een maandelijkse dansavond met salsamuziek. De politie onderzoekt nog hoeveel mensen er betrokken waren bij het schietincident en wat de aanleiding ervan was. Er zijn nog geen arrestaties verricht. De zwaargewonde man werd naar het ziekenhuis in Tilburg gebracht, waar hij overleed. (NRC)