Dodental in Vietnam na tyfoon opgelopen naar 61

Ondanks de tyfoon gaat de top van de APEC gewoon van start, aldus de organisatie.

Foto AFP

Het dodental in Vietnam na tyfoon Damrey is opgelopen naar 61. Dit meldt persbureau Reuters maandag op basis van een verklaring van de overheid. Er zijn nog 28 mensen vermist. Zondag werd er nog gesproken over 27 doden.

Zo’n 2.000 huizen zijn verwoest en meer dan 80.000 woningen zijn beschadigd door de storm. Door de hevige regenval zijn delen van het land overstroomd en wegen niet goed begaanbaar. De provincie Khan Hoa, vlak bij de stad Nha Trang met ruim een half miljoen inwoners, werd het hardst getroffen. Hier kwam de tropische storm aan land.

Maandag gaat een top van het Aziatisch-Pacifisch economisch samenwerkingsverband APEC van start in het land. Volgens de organisatie gaat de bijeenkomst ondanks de nasleep van de storm gewoon door. De top zal worden bijgewoond door onder anderen de Amerikaanse president Donald Trump, China’s president Xi Jinping en de Russische president Vladimir Poetin.

De afgelopen maand kwamen in het land al meer dan tachtig mensen om het leven door overstromingen. Vanwege de ligging en de lange kustlijn wordt Vietnam met regelmaat getroffen. In september kwam in Vietnam ook al een tropische storm aan land.