Dode en gewonde bij schietpartij Aquabest

Een 33-jarige man uit ‘s-Hertogenbosch overleed aan zijn verwondingen. De dader is nog niet gevonden.

Foto Evert Elzinga/ANP

Bij een schietpartij bij een strandclub in de buurt van Eindhoven is een 33-jarige man uit ‘s-Hertogenbosch aan zijn verwondingen overleden. Dat meldt de politie. Een 34-jarige man uit dezelfde stad raakte bij het incident lichtgewond. De politie zoekt nog naar de dader.

De schietpartij vond plaats bij Beachclub Sunrise, op het recreatiegebied Aquabest, bij verkeersknooppunt Ekkersweijer. Op het parkeerterrein van de strandtent werd rond 23.45 uur geschoten. Die avond stond het feest Salsa Breeze op de agenda, een maandelijkse dansavond met latinmuziek.

Geen arrestaties

De politie onderzoekt nog hoeveel mensen betrokken waren bij het schietincident en wat de aanleiding was. Er zijn zo’n twintig rechercheurs op de zaak gezet. Getuigen zijn verhoord en bewakingsbeelden bekeken, maar er zijn nog geen arrestaties verricht.

De zwaargewonde man was in zijn hoofd geschoten. Een van de medewerkers van de beachclub en een politieagent hebben hem gereanimeerd. Hij werd naar het ziekenhuis in Tilburg gebracht, waar hij overleed.

Volgens de politie ontstond na de schietpartij een wat grimmige sfeer op de parkeerplaats, omdat de gemoederen bij een aantal aanwezigen hoog opliepen. Agenten hebben de onrust “de kop in gedrukt”, aldus de politie.


Beachclub Sunrise, de locatie van de schietpartij: