Bezorgt het ‘tiki-taka achter de duinen’ ons de Goal van het Weekend?

Gekkigheid op de eredivisievelden dit weekend, met een “FIFA goal” als heerlijk hoogtepunt.

Arjen Robben heeft de komende twee weken ‘vrij’ want Oranje is een gesloten hoofdstuk. In de topper tegen Peter Bosz’ Dortmund maakte hij z’n 93ste Bundesliga-doelpunt: hij passeert niet alleen Willie Lippens als meest scorende Nederlander ooit in de Duitse competitie, maar is ook Giovane Elber voorbij als meest trefzekere buitenlandse speler ooit voor Bayern.

Ryan Babel blijft floreren bij Besiktas: goal nummer vier in negen Super Lig-duels. Voor een andere Nederlander duurt het sprookje eveneens voort: Rajiv van La Parra promoveerde vrijwel per ongeluk naar de Premier League en voorlopig gaat dat nog best prima ook. Niet in de laatste plaats dankzij de Nederlander. Ook goals voor Memphis Depay (zijn vijfde in twee weken tijd), Bast Dost en Quincy Promes.

Vincent Aboubakar (FC Porto) draait een prima seizoen. Reeds negen competitiegoals waarvan die van zaterdag heel subtiel was. En Alvaro Morata (Chelsea) maakte een einde aan de droogte: hij stond al zes duels droog maar tegen Man United knikte hij fraai raak. Marco Asensio (Real Madrid) tot slot: niet slecht.

3. Gervasio Núñez (Rosario Central v ATLÉTICO TUCUMÁN 0-1)

Speelde een jaartje voor Wisla Krakau toen Stan Valckx daar technisch manager was en deze bijvoorbeeld ook Michael Lamey wist te verleiden tot een Pools avontuur. Núñez had het na een jaartje (nul goals) al wel weer gezien en keerde terug naar Zuid-Amerika om nu, vijf jaar later, Valckx’ gelijk aan te tonen:

2. Danilo Avelar (Montpellier v AMIENS 1-1)

Interessante club, dit Amiens SC. Wist de afgelopen twee jaar twee keer te promoveren zónder daadwerkelijk een landstitel te winnen. De meesters van de play-off heeft het op ’t hoogste niveau wel lastig en strijdt om boven de degradatiestreep te blijven. Dan is een goal als deze in elk geval wel lekker voor de moraal:

1. Aaron Meijers (ADO DEN HAAG v Feyenoord 1-1)

Ja joh we doen het gewoon, we zetten ‘m op 1: Aaron Messi en FC Barça achter de duinen. De vergelijkingen waren zondag in de vroege middag niet van de lucht, maar ongekend terecht voor Haagse begrippen. “FIFA goal!”, riep Lex Immers. Meijers maakt een vloeiende combi met Bakker en en El Khayati heerlijk af, maar de tiki-taka aanval was eigenlijk nóg uitgebreider, zo illustreerde Opta.