Zeker 27 doden door tyfoon in Vietnam

Meer dan 40.000 huizen raakten beschadigd en 626 woningen zijn volledig ingestort.

Volgens de regering in het land zijn 40.000 hectare gewassen beschadigd door de tyfoon.
Volgens de regering in het land zijn 40.000 hectare gewassen beschadigd door de tyfoon. Foto AFP

Daags voordat in Vietnam een top van het Aziatisch-Pacifisch economisch samenwerkingsverband APEC begint, is het land getroffen door een tropische storm. Zaterdag raasde Tyfoon Damrey over centraal en zuidelijk Vietnam. Er vielen zeker 27 doden en 22 mensen worden nog vermist.

De tyfoon is de twaalfde zware storm die Vietnam dit jaar trof. Er werden windsnelheden gemeten tot 90 kilometer per uur. Meer dan 40.000 huizen raakten beschadigd en 626 woningen zijn volledig ingestort. 30.000 mensen zijn geëvacueerd.

Gewassen beschadigd

De regering meldt dat in het land 40.000 hectare gewassen zijn beschadigd door de tyfoon. Volgens persbureau Reuters gaat het om suikerriet, rijstvelden en rubberplantages.

Overstromingen hebben de afgelopen maand in het noorden van Vietnam al aan zeker tachtig mensen het leven gekost. Het land met meer dan 90 miljoen inwoners gaat vaak gebukt onder hevige stormen wegens de lange kustlijn.