Opnieuw misbruikclaim tegen Tariq Ramadan

Vorige maand werd de Zwitser ook al beticht van misbruik. Hij sprak toen van een lastercampagne.

Ramadan, één van Europa’s meest invloedrijke moslims, kwam twee weken geleden ook al in opspraak.
Ramadan, één van Europa’s meest invloedrijke moslims, kwam twee weken geleden ook al in opspraak. Foto Sia Kambou/AFP

De Zwitserse islamdeskundige Tariq Ramadan is opnieuw beschuldigd van seksueel misbruik. Vier oud-leerlingen zeggen tegenover de Zwitserse krant Tribune de Genève seksueel misbruikt te zijn door hem.

Het misbruik zou zich hebben afgespeeld in de jaren 80 en 90 toen Ramadan lesgaf op Zwitserse scholen in Genève. De meisjes waren toen tussen de 14 en 18 jaar oud en dus minderjarig. De vrouwen deden zaterdag anoniem hun verhaal tegenover Tribune de Genève.

Lastercampagne

Ramadan, één van Europa’s meest invloedrijke moslims, kwam twee weken geleden ook al in opspraak. Een Franse schrijfster kwam met een beschuldiging dat Ramadan haar in 2012 in een hotelkamer zou hebben verkracht. Tevens zou hij in 2009 een vrouw in Lyon hebben misbruikt. Volgens Ramadan zijn de aantijgingen gelogen en is er sprake van een lastercampagne.

Lees ook de column van Jutta Chorus die zij schreef in 2016 over Tariq Ramadan: De rookgordijnen van Tariq Ramadan

De Zwitserse islamdeskundige werkte in 2009 als integratie-adviseur van de gemeente Rotterdam en als gastdocent aan de Erasmus Universiteit. In datzelfde jaar werd hij door de gemeente en de Erasmus-universiteit ontslagen omdat hij een programma verzorgde bij een Iraanse regeringszender.