Saoedische prins komt om bij helikoptercrash

Ook andere overheidsfunctionarissen zaten in de helikopter. Over de oorzaak van de crash nabij de grens met Jemen is niks bekend.

Een Saoedische vlag
Een Saoedische vlag Foto iStock

Bij een ongeluk met een helikopter is zondag de Saoedische prins Mansour bin Muqrin samen met acht anderen om het leven gekomen. Dat meldt persbureau AFP op basis van Saoedische media. Ook andere overheidsfunctionarissen zouden in de helikopter hebben gezeten, zonder dat wordt gespecificeerd om wie het gaat. Het ongeluk vond plaats in de buurt van de grens met Jemen.

Mansour bin Muqrin was plaatsvervangend gouverneur van de provincie Asir. Hij is ook de zoon van de voormalige kroonprins Muqrin bin Abdulaziz Al Saud en was adviseur van de huidige kroonprins van Saoedi-Arabië.

De locatie van de provincie Asir in Saoedi-Arabië

Over de oorzaak van de crash is niks bekendgemaakt. De helikopter verdween boven de provincie Asir, voordat er melding gemaakt werd van een ongeluk. Het nieuws komt een dag nadat Jemenitische Houthi-rebellen een ballistische raket afschoten op de Saoedische hoofdstad Riad. Daarbij vielen geen slachtoffers. Saoedi-Arabië steunt de Jemenitische regering militair in de strijd tegen de shi’itische Houthi’s, die weer gesteund worden door Iran.

Saoedi-Arabië maakte zaterdag ook bekend in het kader van een anticorruptieoperatie vier ministers en elf prinsen te hebben opgepakt. Onder hen is prins Alwaleed bin Talal, de rijkste man van Saoedi-Arabië.