Verdachte in zaak-Blerick vrijgelaten

De man werd vrijdag opgepakt na de moord op Ömer Köksal maar is volgens de politie niet direct betrokken bij de schietpartij.

Foto Robin van Lonkhuijsen/ANP

De politie heeft zaterdag een man vrijgelaten die vastzat in verband met een schietpartij afgelopen woensdag in het Venlose stadsdeel Blerick. De 22-jarige Ömer Köksal kwam daarbij om het leven. Een tweede verdachte zit wel nog vast.

De vrijgelaten man werd vrijdagochtend opgepakt in Venlo. De politie vermoedde dat hij wellicht één van de twee schutters was die nog gezocht worden. Nu blijkt dat hij niet direct betrokken was bij het schietincident en niet een van de gezochte daders is. Een eerder aangehouden 21-jarige man zit nog wel vast. Ook twee schutters zijn nog voortvluchtig.

Lees ook onze reportage uit Venlo: Blerick beseft dat het zo niet verder kan

Koksal werd woensdag op straat doodgeschoten. Na de gebeurtenis ontstonden ongeregeldheden in de wijk Vastenavondkamp in Blerick toen jongeren de straat opgingen. Aanwezige media werden daarbij bedreigd en de straat uitgejaagd. Ook werd gegooid met stenen en stokken. De mobiele eenheid moest eraan te pas komen om de orde te herstellen.

De schietpartij waarbij Köksal omkwam, was al de derde in drie maanden tijd in Blerick. Die vonden allen plaats in de wijk Vastenavondkamp. Zijn dood staat volgens justitie en de gemeente Venlo echter los van eerdere schietincidenten in het stadsdeel.