Tennis

Nadal haakt opnieuw af met een knieblessure

Rafael Nadal legt aan de media uit waarom hij niet verder kan in Parijs.
Rafael Nadal legt aan de media uit waarom hij niet verder kan in Parijs. Foto Ian Langsdon/EPA

Rafael Nadal heeft zich teruggetrokken van het masterstoernooi in Parijs. De Spaanse tennisser heeft last van een knieblessure. De nummer één van de wereldranglijst had vrijdag moeten aantreden tegen de Serviër Filip Krajinovic in de kwartfinale. Nadal hoopt over een week wel mee te doen aan de ATP Tour Finals in Londen. Hij won het toernooi in Parijs nog nooit. Nadal versloeg donderdagavond Pablo Cuevas uit Uruguay in drie sets: 6-3 6-7 (5) 6-3. „Ik kamp met een paar fysieke dingetjes”, bekende hij toen. „Maar dat is vrij normaal aan het einde van het seizoen. Het is een lang jaar geweest.” Nadal won dit seizoen zes titels, waaronder Roland Garros en de US Open. „Dit is een trieste dag voor mij en voor het toernooi”, zei hij vrijdag. „Ik dacht dat de rust tussen twee wedstrijden zou volstaan. Maar ik ben niet in staat te spelen. Ik kan ook niets beloven voor Londen.” (ANP)