Man aangehouden voor drugslab Kaatsheuvel

Bij de woning werden vrijdagmiddag twee doden gevonden. De politie trof in de garage bij het huis een drugslaboratorium aan.

Politie doet onderzoek bij het pand in Kaatsheuvel, waar twee doden werden gevonden.
Politie doet onderzoek bij het pand in Kaatsheuvel, waar twee doden werden gevonden. Foto Sem van der Wal / ANP

De politie heeft zaterdagmiddag een man aangehouden in verband met een drugslaboratorium bij het huis waar hij woonde. Vrijdag werden er twee bewusteloze mannen in de achtertuin van het huis gevonden, die ondanks reanimatie ter plekke overleden. Waarschijnlijk zijn de twee om het leven gekomen doordat ze koolmonoxide hadden ingeademd.

De 21-jarige bewoner van het huis werd samen met een vrouw ter controle opgenomen in het ziekenhuis. De vrouw mocht daarna naar huis, de man werd aangehouden. Hij is volgens advocaat Mark Nillesen niet de eigenaar van het pand, dat is één van de twee dodelijke slachtoffers. Hij vertegenwoordigde een van hen, een 48-jarige man, bij een eerdere zaak. Die was sinds augustus voorwaardelijk vrij, na een celstraf voor mishandeling.

Over de identiteit van de betrokkenen wil de politie niets kwijt zolang het onderzoek bij de woning nog gaande is. Dat is nog gaande.