Opinie

‘Een kroegcaravan op de stoep met een bar erin moet kunnen’

Stelling Café Stalles mag geen caravan met biertaps en zitjes erin plaatsen op zijn terras op de Nieuwe Binnenweg. Dat is tegen de gemeentelijke horecaregels.

Burgemeester Aboutaleb verbiedt de eigenaar van café Stalles de plaatsing van een caravan met biertaps en zitjes erin op zijn terras op de Nieuwe Binnenweg. Deze voldoet namelijk niet aan de regels voor de horeca in de stad: een buitenbar mag niet groter zijn dan twee vierkante meter terwijl de oppervlakte van de caravan groter is. Maar die van het barretje daarin is kleiner. De stelling van de week is: ‘een kroegcaravan op de stoep moet kunnen’.

Eigenaar Joris van Dongen van Café Stalles: „Eens. Als ondernemer wilde ik een ludiek dingetje doen. We hebben hem drie keer in het weekend neergezet. De laatste keer belde de eigenaar RTV Rijnmond op om reclame te maken. Dat had hij beter niet kunnen doen. Want nu mag het niet meer. Het CDA zegt dat wij de gevestigde horeca overlast bezorgen. Terwijl Stalles mijn eigen kroeg is. Ik bén zelf de gevestigde horeca. Maar omdat het niet mag, heb ik hem weggehaald. Ik vind het onzin want ik weet dat er discotheken zijn in Rotterdam die óók een caravan voor de deur hebben. Die gebruiken ze als garderobe.

Leon la Riviere, woordvoerder van de burgemeester: „Oneens. De exploitant gaf door dat hij de gehéle caravan gebruikt als buitenbar. Die is groter dan twee vierkante meter. Dat mag niet.”

Christine Eskes, gemeenteraadslid voor het CDA: „Oneens. Het is een ludieke actie om die caravan voor Stalles neer te zetten. Maar je kunt dat niet zomaar doen. Stalles moet rekening houden met de andere cafés in de straat. Die caravan veroorzaakt extra concurrentie én kan omwonenden overlast bezorgen.”