In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten).

Een menigte bij de begrafenis van Gowhar Hussain Bhat, leider van de jeugdbeweging van de BJP-partij van premier Narendra Modi. Bij een schietgevecht kwam hij deze week om, de autoriteiten denken dat militanten in de regio Kashmir de moord op de politicus op hun geweten hebben.
Foto Dar Yasin/AP
Forensische agenten onderzoeken de plek waar dinsdag een truck inreed op voetgangers in New York. Bij de aanslag kwamen acht mensen om, elf mensen raakten gewond. De dader is opgepakt.
Foto Andrew Kelly/Reuters
Deze zaterdag is het Armistice Day in Groot-Brittannië, de herdenking van het einde van de Eerste Wereldoorlog. Op de foto collecteren leden van de Honourable Artillery Company voor de kransen van poppy’s.
Foto Matt Dunham/AP
Filipijnse militairen keren terug na een strijd van vijf maanden tegen leden van IS in Marawi. Vorige maand kondigde de president van de Filipijnen dat de stad Marawi heroverd is op IS.
Foto Noel Celis/AFP
Een installatie van de Belgische kunstenaar Charles Kaisin in het Monte-Carlo Casino in Monaco. Kaisin gebruikte 1400 vierkante meter stof voor deze installatie tijdens de expositie Let’s Fall in Diamonds.
Foto Sebastien Nogier/EPA
Een Rohingya-kind wordt door zijn vader gedragen nadat zij de grens overgetrokken zijn van Birma naar Bangladesh. Honderdduizenden Rohingya zijn al gevlucht voor het geweld in Birma.
Foto Hannah McKay/Reuters
Een Halloween-parade in Sierra Madre, Californië.
Foto Mario Anzuoni/Reuters
Indiase hindoes tijdens een crematie aan de oever van de Ganges in Varanasi.
Foto Noemi Cassanelli/AFP
In Japan spraken deze week de Japanse keizer Akihito (links) en keizerin Michiko (rechts) met de Filipijnse president Rodrigo Duterte (derde van links) en zijn vrouw Cielito Avancena (tweede van rechts).
Foto Imperial Household Agency of Japan/AFP
Een politieagent draagt een schoolmeisje nadat ze belandde in een slag tussen demonstranten en agenten. De spanningen lopen hoog op in Kenia nadat President Kenyatta vorige week de omstreden verkiezingen won. Oppositiekandidaat Raila Odinga trok zich weken voor de verkiezingen uit protest terug uit de verkiezingen. Zijn aanhangers gaan sindsdien veelvoudig de straat op.
Foto Dai Kurokawa/EPA
Een kind wordt behandeld in het ziekenhuis van Douma, Syrië. Zeven mensen kwamen om bij bombardementen in de Syrische stad.
Foto Mohammed Badra/EPA
Gesluierde vrouwen dragen wierookvaten tijdens een katholieke processie in Lima, Peru.
Foto Martin Mejia/AP
In Mexico werd deze week Día de Muertos gevierd, de Dag van de Doden.
Foto Yuri Cortez/AFP
Indiase worstelaars trainen in de openlucht-sportschool in Varanasi.
Foto Noemi Cassanelli/AFP
Een bakvorm van de overleden Cubaanse leider Fidel Castro voor tijdens de Dag van de Doden in Bolivia.
Foto David Mercado/Reuters
De lichamen van dode Palestijnen in een mortuarium in Gaza. Ze kwamen om nadat Israël door Hamas gegraven tunnels langs de Gaza-strook opblies.
Foto Mahmud Hams/AFP
Een man rent voorbij een barricade van de politie in Nairobi, Kenia. Sinds de verkiezingen van vorige week gaan aanhangers van de oppositiekandidaat Raila Odinga veelvoudig de straat op.
Foto Ben Curtis/AP
Een aapje wordt getraind om trucjes op straat in Karachi te doen. De bazen verdienen gemiddeld 3 dollar per dag met hun aapjes, maar krijgen ook vaak verwijt dat ze zich aan dierenmishandeling schuldig maken.
Foto Shahzaib Akber/EPA
Uber-chaffeurs protesteren tegen nieuwe regelgeving in Sao Paulo, Brazilië. De nieuwe regels zijn een bedreiging voor het businessmodel van Uber.
Foto Paulo Whitaker/Reuters
Een heel jong model showt een creatie van de Chinese designer Amelie Wang tijdens de China Fashion Week.
Foto Andy Wong/AP