Twee doden gevonden bij woning in Kaatsheuvel

Hoe de twee om het leven zijn gekomen is nog onduidelijk. In de woning werd een drugslab aangetroffen.

In de woning werd een amfetaminelab aangetroffen.
In de woning werd een amfetaminelab aangetroffen. Foto Sem van der Wal/ANP

Bij een huis in het Brabantse dorp Kaatsheuvel zijn vrijdagmiddag twee doden aangetroffen. Toen de politie ter plaatse kwam, werd een drugslab in de garage gevonden. De twee mannen, beiden 48, kwamen om het leven doordat zij koolmonoxide hadden ingeademd. Twee andere mannen werden met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Dat meldt de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant.

Twitter avatar VRMWB Veiligheidsregio MWB #kaatsheuvel #drugslab #prinsmauritsplein: 4 woningen ontruimd. 2 doden en 1 persoon afgevoerd naar het ziekenhuis.

Hulpdiensten rukten vrijdagmiddag rond 16.00 uur massaal uit nadat bij de politie een melding binnenkwam dat twee mensen onwel waren geworden. Er landde een traumahelikopter en er waren verschillende ambulances ter plaatse. Het duo werd lange tijd gereanimeerd, schrijft Omroep Brabant. De koolmonoxide kwam vrij in het amfetaminelab dat werd aangetroffen in de garage bij de woning.

Lees ook het verhaal ‘Zachte g, harde criminelen’, over drugscriminaliteit in Brabantse dorpen

Zes woningen in de directe omgeving werden in verband met ontploffingsgevaar ontruimd. Een deel van de wijk werd afgezet. Omwonenden konden rond 22.00 uur terugkeren naar hun huizen. In het huis waar de twee doden werden aangetroffen, wonen volgens buurtbewoners een vader en een meerderjarige zoon. Of zij ook tot de slachtoffers behoren, is nog onduidelijk, schrijft ANP.