Thuiskok

Sesamkrokant

Puur jeugdsentiment dit en onverminderd lekker. Verhit de oven tot 170 graden. Strooi al het sesamzaad op een bakplaat en rooster het 10-15 minuten in de oven, roer het halverwege de tijd om tot het goudbruin is. Houd de zaadjes warm in een lauwe oven terwijl u de siroop maakt. Knip vier stukken bakpapier die op twee bakplaten passen. Zet opzij. Doe de suiker met de glucose, de boter en het zout in een kleine pan en zet hem op hoog vuur, roer voortdurend tot alles goed vermengd is en aan de kook gaat komen.

Neem de pan van het vuur en roer het warme sesamzaad door de siroop. Leg twee van de stukken bakpapier op een hittebestendig werkvlak en giet op elk vel een helft van de sesamkaramel. Leg de overgebleven stukken bakpapier over de karamellagen en ga er met een deegroller overheen tot de lagen 2 mm dik zijn. Schuif op elke bakplaat een vel met karamel, haal het bovenste vel bakpapier eraf: schraap karamel dat op het papier blijft zitten eraf en druk het weer op de uitgerolde karamel. Schuif de bakplaten in de oven en bak de karamel in circa 20 minuten goudbruin. Haal uit de oven, laat afkoelen en breek de krokant in stukken.