Sparta en Heerenveen spelen gelijk in eredivisie

De wedstrijd op Het Kasteel eindigde in 0-0. Heerenveen haalde na vijf nederlagen weer eens een punt.

Sparta-speler Stijn Spierings (rechts) duelleert met Martin Odegaard van sc Heerenveen.
Sparta-speler Stijn Spierings (rechts) duelleert met Martin Odegaard van sc Heerenveen. Foto ANP

Sparta en sc Heerenveen hebben allebei een punt overgehouden aan hun duel in de eredivisie. Op Het Kasteel in Rotterdam werd het 0-0. Het was voor Heerenveen het eerste punt na een reeks van vijf nederlagen.

Twitter avatar SpartaRotterdam Sparta Rotterdam Afgelopen. Sparta - Heerenveen eindigt in 0-0. #spahee

Bij Heerenveen maakte keeper Warner Hahn zijn rentree. Hahn raakte in de eerste wedstrijd van het seizoen al na tien minuten geblesseerd aan een arm. In een wedstrijd die vrijwel geen hoogtepunten kende, had de doelman vrijdagavond weinig te doen.

Heerenveen staat na het gelijkspel op de zevende plaats. De Friezen hebben vijftien punten, één meer dan Excelsior en FC Utrecht. Die ploegen hebben wel een wedstrijd minder gespeeld. Datzelfde geldt voor FC Twente, FC Groningen en Willem II, de naaste belagers van Sparta. Zij hebben na de 0-0 in Spangen één punt achterstand op Sparta, dat nu dertiende is.

Op zaterdag en zondag komen de andere eredivisieclubs in actie. Deze wedstrijden staan op het programma:

Zaterdag
18.30 uur:
AZ - Willem II
19.45 uur:
Heracles Almelo - FC Groningen
Excelsior - Roda JC
20.45 uur:
VVV-Venlo - NAC Breda

Zondag

12.30 uur:
ADO Den Haag - Feyenoord
14.30 uur:
Ajax - FC Utrecht
Vitesse - PEC Zwolle
16.45 uur:
PSV - FC Twente