Ruim twintig migranten verdronken op Middellandse Zee

Daarnaast werden circa 700 bootvluchtelingen gered.

Beeld ter illustratie
Beeld ter illustratie Foto Jose Sena Goulao / EPA

Zeker 23 migranten zijn verdronken in de Middellandse Zee, bij een poging om met een rubberboot van Libië naar Europa te varen. Daarnaast werden bij reddingsoperaties circa 700 bootvluchtelingen gered. Dat heeft de Italiaanse kustwacht vrijdag laten weten, meldt persbureau Reuters.

In totaal werden er zes reddingsoperaties gevoerd rondom de vaarroute waar vaker vluchtelingen de overtocht naar Europa wagen. De lijken van de verdronken migranten werden door een Spaans schip uit het water gehaald.

Sinds het begin van het jaar zijn zeker 2.839 vluchtelingen verdronken op zee bij een poging naar Europa te vluchten. Tot nu toe bereikten sinds januari meer dan 150.000 migranten het continent, van wie 75 procent via Italië binnenkwam. In 2016 verdronken 4.150 vluchtelingen en kwamen er 335.000 levend aan in Europa.