Marseille schorst Evra na schoppen supporter

Voorafgaand aan een Europa League-wedstrijd deelde Evra een karatetrap uit een een bezoeker.

Evra na het schoppen van een supporter
Evra na het schoppen van een supporter Foto Miguel Riopa / AFP

Olympique Marseille schorst Patrice Evra voor zeker één wedstrijd, nadat de linksback donderdag een trap uitdeelde aan een supporter. Dat maakte de club vrijdag bekend in een verklaring. Evra schopte de bezoeker voorafgaand aan een Europa League-wedstrijd tegen Guimaraes en ontving direct rood.

Twitter avatar OM_Officiel Olympique Marseille 📝 Communiqué officiel de l’Olympique de Marseille 👉 https://t.co/79HEj1rFSQ https://t.co/Ufli8agO3d

De 36-jarige oud-international werd op het matje geroepen bij de clubleiding. Er zal op 10 november besproken worden wat voor straf er verder zal volgen tegen de Fransman.

Beelden van het incident:

Karatekick

Evra kreeg voorafgaand aan de match ruzie met fans van zijn eigen club, die hem verwensingen toeschreeuwden. Aanvankelijk reageerde hij lacherig op beledigingen, maar toen bezoekers over het hek klommen en op hem afkwamen deelde hij een karatetrap uit. Daarna werd hij door een ploeggenoot weggevoerd. Olympique Marseille veroordeelde ook het gedrag van de “provocateurs”.

Evra stond als reserve opgesteld, waardoor Olympique Marseille toch met elf man aan de wedstrijd kon beginnen. Guimaraes won de match met 1-0.