Haagse Zaken #7: De opkomst van Forum voor Democratie en de verleidingskunsten van Thierry en Theo

In slechts dertien maanden veroverde denktank Forum voor Democratie maar liefst twee zetels in de Tweede Kamer. Sindsdien wisten voorman Thierry Baudet en zijn rechterhand Theo Hiddema een uiteenlopende groep mensen te verzamelen. Hoe, en wie precies, bespreekt Lamyae Aharouay met Philip de Witt Wijnen en Mark Lievisse Adriaanse, die het netwerk rond Baudet onderzochten.

Hoe groeide denktank Forum voor Democratie uit tot een heuse partij, wie en op welke manier verleidt het duo Thierry en Theo tot deelname en wat is het gedachtegoed achter deze ‘factor op rechts’? Dat en meer in Haagse Zaken, waarin onze politieke redactie onder leiding van presentator en NRC-columnist Lamyae Aharouay elke vrijdag de week doorneemt.

Luister ook naar de vorige aflevering van Haagse Zaken: Rutte III achter de schermen: de ontgroening van de ChristenUnie.

Productie Mirjam van Zuidam.