Dit waren deze week de beste verhalen uit de buitenlandse pers

In de Internationaal-nieuwsbrief deelt de buitenlandredactie van NRC dagelijks de meest opvallende en interessante verhalen die zij tegenkomt. Dit vonden we de vijf beste verhalen van deze week.

Thomas Coex/ AFP
 1. ‘Ik wil ‘Allahu Akbar’ terug’


  Dat de woorden ‘Allahu’ en ‘akbar’ de boventoon voerden in de verslaggeving van de aanslag in New York en Trumps reactie doet pijn, schrijft Wajahat Ali in The New York Times. De woorden die hij dagelijks gebruikt tijdens het gebed, worden nu gezien als een code voor terrorisme. Tip van redacteur Eva Oude Elferink.

 2. Mijn leven als gijzelaar van al-Qaeda

  Stephen McGown wilde nog één keer per motor door Europa en Afrika reizen, maar werd ontvoerd en zat vijf jaar vast. BBC brengt zijn verhaal: mijn leven als een gijzelaar van al-Qaeda.

 3. China in de ontkenningsfase rondom seksueel geweld


  Redacteur Maartje Somers las een indringend stuk over de resonans van de #MeToo-beweging in China. Het land verkeert nog in de ontkenningsfase als het om seksueel geweld gaat, schrijft een Amerikaanse journaliste die de gevolgen aan den lijve ondervond.

 4. Zo verloren de internationale vrienden van de Syrische oppositie de oorlog

  Columnist Carolien Roelants tipt een interessant rapport van The Century Foundation: hoe de internationale vrienden van de Syrische oppositie de oorlog verloren.

 5. Pleidooi voor empathie na Somalische aanslag


  Het leven in Zuid-Afrika’s gewelddadige buurt Manenberg is moeilijk. Voor jonge mensen is er een lichtpuntje: het middelbare schoolgala; een moment waarop ze even kunnen ontsnappen aan de dagelijkse realiteit. NRC-fotograaf Ilvy Njiokiktjien en journalist Elles van Gelder maakten er deze productie over voor Froginatent.

Stuur je tips in

Onze redacteuren en correspondenten raden in deze nieuwsbrief altijd artikelen aan uit internationale media, die hen zijn bijgebleven. Ben jij een stuk tegengekomen dat we niet mogen missen? Stuur je tip naar nieuwsbrief@nrc.nl.