‘Arrogantie’

kleine partijen

Henk Krol (50Plus) stond bij de interruptiemicrofoon als het over koopkracht, zorg en pensioenen ging. Zijn gasten op de publieke tribune: een familie van vijf generaties, van baby tot betovergrootmoeder Nelleke van 81 jaar. Hij beschreef al hun zorgen.

Tunahan Kuzu (Denk) stond vooraan bij de discussies over de dubbele nationaliteit van bewindspersonen. Hij was steeds boos, maar op wie precies? Denk mist, zo lijkt het, een duidelijke vijand nu PvdA’er Lodewijk Asscher, voorheen geliefd mikpunt van Denk-aanvallen, niet meer in de regering zit.

Bij Marianne Thieme (Partij voor de Dieren) lag het allemaal net iets anders. Ze had het over varkenshouders, klimaatverandering, landbouw. Zij debatteerde twee dagen lang actiever mee dan Krol en Kuzu en sprak over meer dan dierenrechten en biodiversiteit. Zo maakte ze tegenover VVD en D66 een groot punt van het referendum over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten. De VVD verweet ze „enorme arrogantie”.