Verenigd Koninkrijk

Minister van Defensie stapt op wegens ongewenst gedrag

De Britse minister van Defensie, Michael Fallon, is woensdagavond opgestapt wegens „gedragingen uit het verleden”. In een brief aan premier Theresa May schrijft hij dat zijn gedrag niet voldeed aan de strenge standaarden waar hij de militairen ook aan houdt. Waarop de bewindsman doelt, laat hij in het midden, maar zijn stap volgt op beschuldigingen van handtastelijkheden van vijftien jaar geleden. Eerder deze week zei minister Fallon destijds van journalist Julia Hartley-Brewer een reprimande gekregen te hebben omdat hij bij herhaling zijn hand op haar knie had gelegd. Zelf zei ze zich geen slachtoffer te voelen en het incident als „niets meer dan mild amusant” te vinden. (NRC)

#MeToo in Britse politiek pagina 15