Thuiskok

Limoenposset met papaja

Vroeger was posset een warm drankje tegen de kou, tegenwoordig is het een pudding. Gebruik gerust ander vers, rijp fruit.

Doe de room in een middelgrote pan, voeg de limoenblaadjes en de limoenschil toe en breng alles langzaam op halfhoog tot hoog vuur aan de kook, neem de pan van het vuur. Laat 30 minuten intrekken. Voeg de suiker en het zout toe aan de room en zet de pan weer op halfhoog tot hoog vuur. Breng de room regelmatig roerend aan de kook en laat 1-2 minuten zachtjes koken. Blijf roeren tot de room tot de rand van de pan omhoogkomt: let goed op dat hij niet overkookt.

Giet de room door een fijne zeef in een grote maatbeker, roer er 1 eetlepel limoensap door – de room zal in dit stadium snel dikker worden – en giet hem dan in 6 ramekinvormpjes (of kommen): het mengsel moet tot drie kwart van de wand komen. Laat ze minstens 6 uur of e en hele nacht in de koelkast opstijven. Schep als u de posset gaat serveren de papaja erop en bestrooi met geraspte limoenschil. Voeg per portie een theelepel limoensap toe en serveer.