Tennis

Haase naar derde ronde na verrassende zege op Zverev

Robin Haase heeft bij het masterstoernooi van Parijs verrassend de derde ronde bereikt. De Nederlandse tennisser schakelde woensdag Alexander Zverev uit. Haase versloeg de huidige nummer vier van de wereld in drie sets: 3-6, 6-2 en 6-2. „Nadat ik de frustraties uit de eerste set van me af had gespeeld, ben ik gaan genieten van deze partij”, zei Haase na afloop in een kort interview op de baan. In de derde ronde neemt de dertigjarige Hagenaar het op tegen de Argentijn Juan Martin del Potro, die de Portugees João Sousa in twee sets versloeg (6-2, 6-2). Het was Haases eerste overwinning op de twintigjarige Zverev. Begin dit jaar stonden beide tennissers tegenover elkaar op de Australian Open. De zege ging toen in vijf sets naar de Duitser. In 2014 was Zverev in Hamburg in twee sets te sterk voor Haase, die de 43ste plek op de wereldranglijst inneemt. Zverev won dit jaar al vijf ATP-toernooien. (ANP)