Politie zoekt twee verdachten schietpartij Blerick

Woensdag werd de 22-jarige Ömer Köksal in Blerick doodgeschoten. Het was de derde schietpartij in drie maanden tijd in de wijk.

Onrust in Blerick.

De politie is nog op zoek naar twee verdachten in verband met de schietpartij woensdag in Blerick waarbij de 22-jarige Ömer Köksal om het leven kwam. Dat zei de politiechef van Venlo donderdag tijdens een persconferentie. De politie vermoedt dat de schietpartij drugsgerelateerd is.

Woensdag werd Köksal op klaarlichte dag in de Venlose wijk Blerick doodgeschoten. De politie heeft kort hierop een verdachte aangehouden maar twee anderen wisten te ontkomen. Er is een arrestatiebevel voor de twee uitgevaardigd.

Lees ook: Alweer een schietpartij in straten Blerick

Volgens de politie is de schietpartij van woensdag niet gerelateerd aan twee andere incidenten in de wijk eerder dit jaar. Twee weken geleden raakten twee mensen gewond bij een schietpartij in een woning en eind augustus werd de 44-jarige horecaondernemer Kemal Zengin doodgeschoten.

Na de schietpartij werd het onrustig in de wijk. Een grote groep mensen verzamelde zich voor een woning in de stad omdat er een vermoeden was dat een verdachte zich daar zou bevinden. De mobiele eenheid werd uiteindelijk ingezet om de rust te herstellen. In de avond liep een groep bewoners uit protest in een mars naar het gemeentehuis.