Bewonersprotest

Onrust in Blerick na derde schietpartij in korte tijd

Bij een schietpartij in het Limburgse Blerick is woensdag een persoon overleden. Volgens Limburgse media is het de 22-jarige Ömer Köksal uit Venlo. Hij was, zo schrijft De Limburger, een neef van Hacibey K., lid van de beruchte Bende van Venlo. De politie heeft een 21-jarige verdachte uit Tegelen aangehouden. Het is de derde schietpartij in korte tijd in de probleemwijk Vastenavondkamp. De gemeente Venlo, waar Blerick onder valt, wil dat de politie het verband tussen de schietpartijen gaat onderzoeken. In augustus werd de 44-jarige horecaondernemer Kemal Zengin voor zijn woning doodgeschoten. Er is nog geen verdachte aangehouden. Op 20 oktober vielen bij een schietpartij in een woning twee gewonden, een 43-jarige en een 50-jarige man. Zij zijn zelf verdachten in de zaak en zitten nog altijd vast. Buurtbewoners hebben genoeg van de schietpartijen. Zo’n dertig mensen uit de wijk trokken woensdagavond in een protestmars naar het gemeentehuis. Een arrestatieteam deed vergeefs een inval in een appartement. De ME moest vervolgens wapenstokken gebruiken om hier de menigte in bedwang te houden. (NRC)