Veertig Feyenoordfans in Oekraïne aangehouden

Aan de vooravond van de Champions Leaguewedstrijd tegen Shakhtar Donetsk raakten fans van de twee voetbalclubs slaags. Veertig Feyenoordfans werden opgepakt maar zijn inmiddels vrijgelaten.

Woensdagavond speelt Feyenoord tegen Shakhtar Donetsk
Woensdagavond speelt Feyenoord tegen Shakhtar Donetsk Foto ANP/Koen van Weel

Veertig Nederlanders zijn dinsdagavond in de Oekraïense stad Charkov aangehouden. Ze zijn woensdag weer vrijgelaten, meldt persbureau ANP. Een van de Feyenoordfans raakte gewond, hij ligt nog in het ziekenhuis.

De Nederlanders werden, samen met tien anderen, aangehouden na een vechtpartij in een café tussen fans van Feyenoord en Shakhtar Donetsk. Het interieur van het café en de ruiten sneuvelden. Dat meldt persbureau Reuters op basis van persbureau Interfax.

Woensdagavond speelt Feyenoord tegen Shakhtar Donetsk in de groepsfase van de Champions League. De thuiswedstrijd verloor Feyenoord met 2-1.

Lees hier een portret van Shakhtar Donetsk, een club die sinds de oorlog in Oekraïne ontheemd is geraakt: Al drie jaar een ontheemde club

Rellen in Rome

In 2015 raakten honderden Feyenoordfans slaags met de politie in Rome voorafgaand aan een Europa Leaguewedstrijd tegen AS Roma. Ook beschadigden ze de vierhonderd jaar oude Barcaccia-fontein op de Piazza di Spagna. In totaal werden 53 fans opgepakt en er raakten achttien mensen gewond. De relschoppers werden in Nederland veroordeeld tot celstraffen of geldboetes.