Uitgeverij

Loskopen van literaire uitgeverij Atlas-Contact is mislukt

De poging om literaire uitgeverij Atlas Contact los te kopen uit het moederconcern VBK is mislukt. De uitgeverij, huis van onder anderen Adriaan van Dis en Hanna Bervoets blijft bij VBK. De eerder dit jaar bij Atlas vertrokken directeur-uitgever Mizzi van der Pluijm werkt aan de oprichting van een zelfstandige uitgeverij. Dat maakten Van der Pluijm en VBK-directeur Wiet de Bruijn dinsdag bekend. De twee konden het niet eens worden over de prijs van Atlas Contact en de voorwaarden van de overname.

Auteurs hadden afgelopen zomer bij De Bruijn afgedwongen dat Van der Pluijm een poging tot overname mocht doen. Zij dreigden anders massaal over te stappen naar andere uitgeverijen en velen gingen korte tijd in staking. (NRC)