Twee Britse scholieren verdacht van samenspannen tot moord

De scholieren werden door de Britse antiterreureenheid opgepakt. Ze werden opgepakt op verdenking van terrorisme.

Een Britse agent op archiefbeeld.
Een Britse agent op archiefbeeld. Hannah McKay/EPA

Twee 14-jarige jongens zijn in Engeland aangeklaagd wegens het beramen van moord. Zaterdag werd het tweetal in Northallerton, Yorkshire opgepakt door de antiterreureenheid van de Britse politie. Een van de twee tieners wordt ook verdacht van een gewelddadige inbraak.

De jongens werden gearresteerd als onderdeel van een lopend politieonderzoek. Ze werden opgepakt op verdenking van terrorisme. Sinds afgelopen weekend is de politie op meerdere plekken ingevallen, waaronder een verlaten garage en drie woningen in Yorkshire.

Lisa Winward, de plaatsvervangend chef van de politie in Yorkshire, zegt in een reactie dat ze begrijpt dat mensen zijn geschrokken, maar de politie denkt dat het een incident betreft en dat de inwoners van Yorkshire geen gevaar lopen.

Tezamen met de ten laste legging is ook het voorarrest van beide jongens met een dag verlengd. Ze worden donderdag voorgeleid.