Turks vrachtschip vergaan op de Zwarte Zee

Het is niet duidelijk wat er precies gebeurd is. Tien bemanningsleden zijn nog vermist. Het schip verdween woensdagochtend op de Zwarte Zee en is inmiddels gevonden.

Archieffoto van Turkse kustwacht.
Archieffoto van Turkse kustwacht. Foto AP

Een Turks vrachtschip is woensdagochtend vergaan op de Zwarte Zee. Volgens de Turkse kustwacht waren tien bemanningsleden aan boord, schrijft persbureau Dogan. Het is nog niet duidelijk wat er gebeurd is.

Inmiddels is het schip op 88 meter diepte gevonden door een op afstand bestuurbare onderzeeboot, meldt de Turkse krant Hürriyet. Het zonk zeven mijl (zo’n 13 kilometer) van de kust van de regio Şile. De bemanningsleden zijn nog vermist.

De 78-meter lange de Bilal Bal vervoerde meer dan drieduizend ton gietijzer vanuit de provincie Bursa ten zuiden van de Bosphorus naar de noordelijke provincie Zonguldak. Een noodsignaal werd uitgestuurd, maar de kustwacht kon de bemanning vervolgens niet bereiken. Alle bemanningsleden van het schip zijn Turks.

Lege reddingsboten gevonden

De Turkse Premier Binali Yildirim heeft het incident bevestigd. Reddingswerkers zijn met twee kustwachtschepen, vijf reddingsboten, een helikopter en een vliegtuig op zoek naar overlevenden. Ook wordt een op afstand bestuurbare onderzeeboot ingezet. Eerder werden al lege reddingsboten en reddingsvesten gevonden.