Tottenham met 3-1 te sterk voor Real Madrid

Titelverdediger Real leed zijn eerste nederlaag van dit toernooi. Ook Feyenoord verloor.

Sterspeler Cristiano Ronaldo is teleurgesteld nadat hij een kans heeft gemist. Ronaldo scoorde het enige doelpunt van Real.
Sterspeler Cristiano Ronaldo is teleurgesteld nadat hij een kans heeft gemist. Ronaldo scoorde het enige doelpunt van Real. Foto Adrian Dennis/AFP

Titelverdediger Real Madrid heeft zijn eerste nederlaag geleden in deze editie van de Champions League. In Londen verloor de Spaanse sterrenploeg woensdagavond met 3-1 van Tottenham Hotspur. Feyenoord werd met 3-1 verslagen door Sjachtar Donetsk.

De Engelse middenvelder Dele Alli was met twee doelpunten de man van de wedstrijd voor Tottenham. In de 27ste minuut opende Alli de score, waarna hij de voorsprong van de Spurs in de 56ste minuut verdubbelde. Christian Eriksen maakte er tien minuten later 3-0 van. In de 80ste minuut deed Cristiano Ronaldo nog wat terug door de 3-1 te maken. Twee weken geleden speelden Tottenham en Real in Madrid met 1-1 gelijk.

Dankzij de overwinning is Tottenham zeker van een plek bij de laatste zestien. Borussia Dortmund en APOEL Nicosia, de andere ploegen in Groep H, speelden met 1-1 gelijk. Die clubs hebben, met nog twee duels te gaan, allebei twee punten. Tottenham heeft er tien en is dus niet meer te achterhalen. Met zeven punten lijkt ook Real zo goed als veilig.

Feyenoord verliest ook vierde duel

Voor Feyenoord krijgt de Champions League na de groepsfase definitief geen vervolg. In Kharkov verloren de Rotterdammers ook hun vierde duel in het belangrijkste Europese clubtoernooi. Sjachtar Donetsk was met 3-1 te sterk, nadat Feyenoord nog wel op voorsprong was gekomen.

Manchester City plaatste zich in dezelfde poule voor de achtste finales. Op bezoek bij Napoli won de club met 4-2. Het was voor City de vierde zege in vier wedstrijden. Ook Donetsk (negen punten) mag hoogstwaarschijnlijk verder. Feyenoord kan, als het zijn resterende wedstrijden wint, nog derde worden. Dan mag het team verder in de Europa League.

In groep E gaat de strijd om de tickets voor de volgende ronde nog tussen drie clubs. Liverpool won met 3-0 van NK Maribor en leidt de poule met acht punten. Sevilla staat tweede met zeven punten, nadat het Spartak Moskou versloeg (2-1). De Russische ploeg ligt met vijf punten derde. Ook Maribor maakt, met één punt, in theorie nog kans. Maar door hun doelsaldo van -13 zijn de Slovenen praktisch uitgeschakeld.

Eerder op woensdagavond speelden in groep G Besiktas en AS Monaco met 1-1 gelijk. Het Turkse team lijkt met tien punten redelijk safe. FC Porto kwam dichterbij de volgende ronde door met 3-1 te winnen van RB Leipzig. Porto staat op zes punten, Leipzig op vier. Monaco heeft er twee.

De vijfde speelronde in de groepsfase van de Champions League staat gepland op 21 en 22 november.

    • Vincent Sondermeijer