Thuiskok

Kokostaart met amandelen

Als je de suiker en boter wegdenkt, is deze taart supergezond!

Vet een ronde taartvorm van 23 cm in met boter en bekleed met bakpapier. Verhit de oven tot 160 graden.

Doe de amandelen met het kokos, de suiker, het bakmeel en het zout in een grote mengkom en klop alles door elkaar om het mengsel luchtig en klontvrij te maken. Klop de eieren in een andere middelgrote kom los. Voeg de gesmolten boter, het vanille-extract en de citroenrasp toe en klop alles goed door elkaar.

Giet het eimengsel bij het droge mengsel en klop tot alles is vermengd. Schep 150 gram bosbessen door het beslag en giet het in de vorm. Strooi de achtergehouden bosbessen over de bovenkant samen met de geschaafde amandelen en bak de taart 50-55 minuten in de oven tot een in het midden van de taart gestoken spies er schoon uit komt. Houd de taart tegen het einde van de baktijd goed in het oog, door het relatief grote aantal eieren in het beslag kan nog enigszins vochtig gebak in enkele minuten te gaar worden.

Zet de vorm 30 minuten opzij voor u de taart eruit haalt, verwijder het bakpapier en zet de taart met de gegarneerde kant boven op een taartschaal. U kunt hem warm met room serveren of rustig laten afkoelen.