Slachtoffers New York: vijf Argentijnen en een Belgische

Ook drie van de elf gewonden zijn van Belgische komaf. Het gaat om een vader, een moeder en een zoon uit één gezin.

Het verwrongen frame van een fiets die is geraakt door de pick-uptruck die inreed op fietsers.
Het verwrongen frame van een fiets die is geraakt door de pick-uptruck die inreed op fietsers. Foto Andres Kudacki/AP

Ruim een halve dag na de aanslag in New York wordt steeds meer duidelijk over de identiteit van de acht slachtoffers. Vijf van hen waren Argentijnse toeristen, zo meldde het ministerie van Buitenlandse Zaken in Buenos Aires woensdagochtend. Zij maakten deel uit van een groep die in New York was om een jubileum te vieren.

Twitter avatar CancilleriaARG CancilleríaArgentina @ARGenNewYork Nuestras más sinceras condolencias por el fallecimiento de Hernán Mendoza, Diego Angelini, Alejandro… https://t.co/2iBnYiT2er

In een korte verklaring op Twitter meldt het departement dat het gaat om Hernán Diego Mendoza, Diego Enrique Angelini, Alejandro Damián Pagnucco, Ariel Erlij and Hernán Ferruchi, allen achter in de veertig. Een zesde lid van de groep, Martin Ludovico Marro, raakte gewond en wordt momenteel verzorgd in een ziekenhuis in Manhattan.

Alle mannen kwamen uit Rosario, een stad in het binnenland van Argentinië. Volgens de Argentijnse krant La Nación waren de slachtoffers sinds enkele dagen in New York om te vieren dat ze dertig jaar geleden hun diploma behaalden. De reis was het initiatief van de 48-jarige Erlij, eigenaar van een grote staalfabriek nabij Rosario.

Een Belgisch slachtoffer

Een ander slachtoffer is afkomstig uit België, zo maakte de regering in Brussel eerder op woensdag al bekend. Het gaat om een 31-jarige vrouw uit het Vlaamse dorp Staden, niet ver van de stad Roeselare. Ze was met haar moeder en twee zussen op vakantie in New York. Ook zijn er volgens minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders drie Belgen gewond geraakt. Het gaat om de vader, moeder en zoon uit één gezin, meldt de VRT.

Twitter avatar dreynders didier reynders Drie Belgen raakten ook gewond in #Manhattan en ze worden geopereerd. Ons consulaat-generaal in #NewYork doet alles om te helpen 🇧🇪🇺🇸

Over de identiteit van de twee andere slachtoffers is op dit moment nog niets bekend. Wel is duidelijk dat onder de elf gewonden twee werknemers en twee leerlingen zijn van de Stuyvesant High School. Zij zaten in de schoolbus die door de verdachte werd geramd, meldt een woordvoerder van de school aan The New York Post. Een van hen verkeert in kritieke toestand.