OM: bso-medewerker pleegde ontucht met zes kinderen

Bart C. wordt ervan verdacht zes meisjes te hebben gedwongen onzedelijke handelingen bij hem te verrichten.

Foto iStock

Het Openbaar Ministerie vervolgt Bart C., de verdachte in de ontuchtzaak op een buitenschoolse opvang (bso) in De Bilt, voor het plegen van ontucht met zes kinderen. Dat meldt het OM woensdag. Alle zes gingen naar de bso waar C. werkzaam was. Over de leeftijd van de kinderen doet het OM geen uitspraken.

Eerder was al bekend dat twee zusjes “onzedelijke handelingen” moesten verrichten bij de 27-jarige pedagogisch medewerker op de bso van Partou kinderopvang, locatie Weltevreden in De Bilt. C. werd half augustus opgepakt nadat de ouders van de twee zusjes aangifte tegen hem hadden gedaan. In deze zaak heeft hij bekend.

Nieuwe aangiftes

Na zijn arrestatie meldden nog meer ouders zich bij de zedenrecherche en zijn er vier nieuwe aangiften gedaan. C. wordt ervan verdacht tussen 1 januari 2016 en 8 augustus 2017 zes kinderen te hebben gedwongen onzedelijke handelingen bij hem te verrichten. Hij wordt ook verdacht van het laten zien van zijn geslachtsdeel aan een zevende kind.

Lees ook: De kinderopvang moet geen politiestaatje worden

Het bericht kwam voor veel ouders uit De Bilt als een schok. De bestuursvoorzitter zei eerder tegen NRC dat de man bij velen erg geliefd was:

“De werknemer werkte hier al sinds 2012. Hij was een zeer gewaardeerde collega van onbesproken gedrag en we hadden geen enkele aanleiding om te denken dat er meer mis is.”

Op 7 november moet de man voor het eerst voor de rechter verschijnen. Het gaat dan om een niet-inhoudelijke zitting, want het onderzoek naar de 27-jarige medewerker van de buitenschoolse opvang loopt nog.

De man werd eind augustus, kort na zijn arrestatie, in het ziekenhuis opgenomen nadat hij in zijn cel een zelfmoordpoging had gedaan.

Partou is naar eigen zeggen de grootste kinderopvangorganisatie van Nederland. De keten heeft meer dan driehonderd vestigingen, waarvan het grootste deel in de Randstad staat.