Netflix

Opnames House of Cards gestopt na ophef rond Kevin Spacey

Netflix en productiehuis Media Rights Capital (MRC) hebben de opnames voor het zesde seizoen van de hitserie House of Cards voor onbepaalde tijd stilgelegd, melden Amerikaanse media. Het besluit houdt verband met beschuldigingen van seksueel misbruik door hoofdrolspeler Kevin Spacey. Maandag werd al bekend dat het zesde seizoen het laatste zou worden, al had dat niks met de ophef rond Spacey te maken. In een verklaring schrijven MRC en Netflix dat ze willen nadenken over de „ontstane situatie” en maatregelen willen nemen over zorgen bij de cast en crew. Dinsdag werd ook bekend dat Spacey een prestigieuze oeuvreprijs niet krijgt. De tweevoudig Oscarwinnaar zou op 20 november een International Emmy Founders Award ontvangen, maar daar ziet de organisatie nu van af. (NRC)