Maaltijdbezorger

Horeca in verzet tegen hogere tarieven Thuisbezorgd.nl

Restauranteigenaren verzetten zich tegen de tariefsverhoging die Thuisbezorgd.nl per 1 januari doorvoert. Ze vinden dat positie van de site dominant, waardoor moederbedrijf Takeaway.com eenzijdig prijsverhogingen kan doorvoeren. Aangesloten restaurants moeten straks 13 procent commissie betalen in plaats van 12 procent. Verschillende Twentse horecaondernemers zijn een petitie begonnen en roepen collega’s op die te tekenen. Doel is met de leiding van Takeaway.com betere voorwaarden af te spreken. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) steunt de actie en wil er ook de politiek bij betrekken. Volgens de brancheorganisatie ligt machtsmisbruik ook bij andere reserveringssites op de loer. KHN kaartte de kwestie al aan bij toezichthouder ACM, maar kreeg naar eigen zeggen een onbevredigend antwoord. (ANP)