Profiel

Intrigerend idee, slordig uitgewerkt

De slordige afwerking van sciencefictionfilm What happened to Monday heeft storende onwaarschijnlijkheden tot gevolg.

In de nabije toekomst zorgt overbevolking voor uitputting van de natuurlijke hulpbronnen. Om dit tegen te gaan, besluit premier Nicolette Cayman (Glenn Close) tot een eenkindpolitiek. Pech dus voor de zevenling die ter wereld komt en die zich moet verstoppen. De zeven zussen, allemaal gespeeld door Noomi Rapace, hebben van hun vader (Willem Dafoe) de weekdagen als naam gekregen en mogen alleen naar buiten op hun naamdag. Dingen gaan mis als Maandag spoorloos verdwijnt.

De sciencefictionfilm What Happened to Monday heeft een intrigerend idee dat rommelig en slordig wordt uitgewerkt, met storende onwaarschijnlijkheden tot gevolg. Ook lukt het niet goed de zeven zussen goed uit elkaar te houden, wat wordt geprobeerd door haardracht, kleding en karaktereigenschappen, waarbij de slimste zus uiteraard een bril draagt. Ook de actiescènes overtuigen nauwelijks.

De Nederlandse acteur Marwan Kenzari speelt een dragende bijrol en weet iets meer indruk te maken dan in The Mummy (met Tom Cruise). Zijn Hollywooddoorbraak volgt wellicht volgende week, met zijn rol in de nieuwe Agatha Christieverfilming Murder on the Orient Express.