Hudson’s Bay krijgt ongevraagd bod op Duitse tak

Een Duitse concurrent van Hudson’s Bay heeft een ongevraagd bod gedaan op de Duitse tak van het bedrijf.

Een winkel van Hudson's Bay in Amsterdam.
Een winkel van Hudson's Bay in Amsterdam. Foto ANP

De Canadese warenhuisketen Hudson’s Bay heeft een ongevraagd bod gekregen op de Duitse tak van het bedrijf. Dat bevestigde het bedrijf woensdagavond (Nederlandse tijd) in reactie op geruchten op de financiële markten.

Het “incomplete, niet-bindende en ongevraagde” bod werd gedaan door Duits concurrent Signa Holding, de eigenaar van de Karstadt-warenhuizen. Sinds 2015 is Hudson’s Bay in Duitsland eigenaar van de Galeria Kaufhof-warenhuisketen.

Het bod komt op een moment dat er veel onrust is bij het het Canadese bedrijf. Het maakt al tijden forse verliezen; alleen al in het eerste half jaar van 2017 422 miljoen Canadese dollar (circa 284 miljoen euro). Activistische aandeelhouders dringen aan op verkoop of andere inrichting van waardevol vastgoed (Hudson’s Bay is in New York eigenaar van het pand Saks Fifth Avenue) en het afstoten van de Europese tak.

Lees ook: Wéér slecht nieuws van Hudson’s Bay

Hudson’s Bay opende in Nederland in september tien warenhuizen in evenveel steden. De komende twee jaar moeten er in nog vijf Nederlandse steden winkels geopend worden. De keten laat in een persbericht weten de Europese tak als een “belangrijk element van de strategie” te beschouwen en binnenkort op het bod te zullen reageren.

Vorige week kondigde Hudson’s Bay aan dat investeringsfonds Rhone Capital 500 miljoen Amerikaanse dollar in het bedrijf steekt. Ook gaat het op bepaalde locaties samenwerken met kantoorverhuurder WeWork.