Geopereerde Sol kan snel aansluiten bij Willem II

Bij de spits werd een tumor ontdekt in een teelbal. Die werd succesvol verwijderd. Hij verwacht over anderhalve week zijn rentree op het trainingsveld te kunnen maken.

Fran Sol (rechts) in duel met Heerenveen-speler Daniel Hoegh, in het competitieduel afgelopen september.
Fran Sol (rechts) in duel met Heerenveen-speler Daniel Hoegh, in het competitieduel afgelopen september. Foto ANP

Willem II-spits Fran Sol heeft woensdag goed nieuws gekregen. De Spanjaard werd onlangs met succes geopereerd aan een tumor in de teelbal en de daaropvolgende scans en onderzoeken zijn ook positief. De 25-jarige Sol verwacht eind volgende week de training te hervatten, staat te lezen op de site van de club. “Er zijn geen aanvullende behandelingen nodig.”

Bij Sol werd op 24 oktober een tumor ontdekt in een teelbal, die op 26 oktober operatief is verwijderd. Dat maakte de Tilburgse club bekend nadat de Spanjaard in het bekerduel tegen Heerenveen nog voor de winnende 2-1 zorgde.

Bloedvorm

Het nieuws kwam als een schok voor de 25-jarige spits die in bloedvorm steekt en bijzonder geliefd is bij de aanhang van Willem II. Algemeen directeur Berry van Gool zei eerder tegenover NRC:

“Een fijn mens. Een voorbeeldprof, met een enorme drive.”

De club bedankt namens Sol iedereen voor de massale steun afgelopen week. In afwachting van de de uitkomst van het onderzoek hielden de supporters van Willem II een sfeeractie om Sol te steunen. Zo werden er Spaanse vlaggen getoond en was er in de negende minuut - hij draagt rugnummer negen - van de wedstrijd een staande ovatie.